logofon.png

Het vrije en gratis draadloos internet voor iedereen

 fon2.jpg

Wat is Fon? Fon is de grootste WiFi internet gemeenschap in de wereld. Fon is een groep mensen, Fonero’s genaamd, die internet toegankelijk- en mondiaal maakt. Het is de visie van Fon, dat internet overal beschikbaar moet zijn voor- en door haar leden. De leden delen hun internet-verbinding thuis en hebben gratis toegang tot alle Fon Hotspots in de wereld.

Delen: Met de Fon WiFi Router, La Fonera, ben je in staat om op een veilige manier je internet-verbinding te delen met je Fon medeleden. Het duurt maar vijf minuten om het aan te sluiten. Daarna beschik je onmiddellijk over 2 draadloze netwerken: één privé en één publiek en tegelijkertijd over gratis toegang tot internet in de hele wereld. Er zijn momenteel al meer dan 600.000 actieve Hotspots. In Europa ben je bijna overal op minder dan 15 minuten afstand van een Fon Hotspot.

Verbinden: Mensen met een Fon-router genieten dubbel: Een perfect beveiligd draadloos netwerk voor thuis. Overal ter wereld gratis toegang via een secure-verbinding bij andere Fonero’s.

Gewoon doen: Maak ook deel uit van deze wereldwijde groep mensen! Samen met hen bouw je mee aan het grootste WiFi netwerk in de wereld. Deel ook je ervaringen op de

Fon-boards, lees de blogs en maak gebruik van de handige accessoires.

Het Fon concept is verreweg de goedkoopste manier om een draadloos netwerk in- en rondom je huis aan te leggen. De wereldwijde internet-toegang krijg je er helemaal gratis bij!

Voor wie is Fon een ideale oplossing? Iedereen met een breedband-aansluiting kan meedoen, maar voor sommige mensen is het wel héél handig. Tegenwoordig zijn steeds meer mensen met een laptop of PDA op stap en die zijn bijna allemaal voorzien van een WiFi ontvanger. Handelsreizigers kunnen bij elke Fon-Hotspot snel contact opnemen met het werk, thuis, orders mailen of hun e-mail bekijken. Langere tijd op vakantie met de caravan of camper? Dan is zo nu en dan even een briefje aan het thuisfront altijd welkom. Of de mooiste vakantie foto als groet aan het thuisfront sturen. Even chatten met de kleinkinderen of hun stemmen horen via Skype.

Ondernemers in de toeristen-industrie bieden met een Fon-router een prima service aan hun gasten voor een minimale investering. Van alle betaalde verbindingen via je router deel je ook nog eens de opbrengst met Fon. En een Fon-router kost je geen man-uren en dat is wellicht wel de grootste winst.

Fon voor terras, pension, hotel, camping, restaurant!

Hoe werkt het?

 U koopt een wifi-router (accespoint) bij de Fon-shop .
Die router heeft 2 draadloze toegangen, 1 openbare (Public) en 1 gesloten privé (Privid). Door deze router met Uw internet router of switch te verbinden d.m.v. een netwerkkabel hebben beide toegangen draadloos internet.
Doordat U zich aangemeld heeft bij FON kunnen alleen diegene die dat gedaan hebben en hun router online hebben waar dan ook ter wereld gebruik maken van het internet bij andere Fon gebruikers (Foneros).

De website met alle locaties is te vinden op: http://maps.fon.com

Je kunt ook op ‘Find WiFi’ klikken op de Fon website.

Verdienen: Naast mede-Fonero’s kunnen ook betalende bezoekers gebruik maken van je Hotspot. Als je bij Fon bekend staat als “Bill” - dit is in je gebruikersprofiel in te stellen - deelt Fon de opbrengst met je! Slechts weinige Fonero’s zullen daar –echt– iets mee verdienen. Tenzij je op een heel gunstige plek woont. Zoals aan een haven, bij een station, of tegenover een wegrestaurant. In dat geval is een richt-antenne, die het signaal in de goede richting straalt, zeer zeker aan te raden. Zo bereik je –nog– meer betalende gebruikers! Daarvoor heeft Fon de Fontenna ontwikkeld.

Wat kost het? Je kunt de La Fonera in twee verschillende versies kopen in de webshop van Fon.

De simpele versie, La Fonera, is er al voor € to shop en de uitgebreidere versie

La Fonera+ is er voor € to shop. Als je al een Fonero-gebruiker kent, dan kun je deze om een kortingscode vragen. Wil je de Fonera+ versie, dan is de Fontenna voor € klik weinig,-- erbij te bestellen. De kosten zijn eenmalig en verder is de service gratis!

 De Hardware: De eenvoudigste router heet "La Fonera" en de afmetingen zijn slechts 9,4 cm x 2,6 cm x 7 cm (exclusief antenne).
Het apparaat verbruikt slechts 4 Watt .
De router is voorzien van 4Mb SDRAM Flash geheugen en 16Mb RAM.
De router heeft een RP-SMA connector (reverse SMA) en een 2 dbi Omni-Directional verwijderbare antenne.
En is voorzien van 64bit/128 bit, WPA, WPA2, WPA mixed WEP Authenticatie.
Voor de encryptie kan gebruik gemaakt worden van TKIP, AES en een gemengde vorm hiervan.
Network Standard Support:  IEEE 802.11b / 802.11g (up to 54 Mbps)

 

fonera.giffoneraback.gif
 Wil je weten wat er in zit? klik hier

Ga naar de INSTALLATIE Pagina: Informeer jezelf op www.fon.com !Deze pagina heeft: bezoekers gehad vanaf 22-3-2008